Tato bylinka je známá hlavně u lidí, kteří se o bylinky zajímají. U těch, kteří se zajímají o přírodní léčiva nebo doplňky, které si můžeme vypěstovat samy na zahrádce. Spoustu lidí totiž odpouští od moderní medicíny a chemických léčiv, ale raději se vydají po stopách přírodní cesty.
Říká se, že každý lék, který má nějaký užitek, tak má i nežádoucí účinky. U přírodních léčiv to tak není. Nejsou totiž tak silné, aby způsobovaly nějaké špatné účinky .
Jedná se o přírodní antibiotika, které si můžete samostatně vypěstovat třeba u Vás na zahrádce. Pokud však nejste zahradním kutilem/kutilkou a pěstování Vás nijak neláká, tak si jí můžete zakoupit v lékárně. Zakoupit se dá buď ve formě tablet nebo jako kapky. Nejedná se o nějak předražený výrobek, ale ani nejlevnější.
stolek v zahradě

Na co působí?

Velice příznivě působí na močové cesty a močový měchýř. Mnohé ženy, které si vytrpěly záněty močových cest nebo zánět močového měchýře na tuto bylinku nedají dopustit. Preventivně ji totiž můžete používat proti nepříjemným a bolestivým zánětům. Říká se o ní, že se jedná o přírodní antibiotikum. Má však širší pole působnosti než jen na močové cesty a s nimi spojené orgány. Pozitivní vliv má také na dýchací cesty. Přesněji na záněty dýchacích cest. Při užívání tedy působí ve dvou oblastech.
starožitná lékárna

Pěstování

Pokud se rozhodnete si ji doma vypěstovat, tak to budete mít alespoň levnější než si ji kupovat v lékárně. Jedná se o jednoletou bylinku, která dorůstá patnácti až čtyřiceti centimetrů. Je velice citlivá na mráz, takže se doporučuje ji vysazovat v době, kdy už nejsou očekávané žádné mrazy. Můžeme si ji zasadit do záhonku na zahrádce nebo ji umístit do truhlíku. Rostlinka není nijak náročná. Pokud ji budete mít v truhlíku, tak ji nedávejte ven na přímé sluníčko, ale spíše jí dávejte ven až k večeru, kdy už není slunce tak ostré.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup