V Evropě tento způsob obchodování volí lidé nejčastěji ve Švýcarsku, v Rakousku a v Německu, ve světě dominuje Japonsko a Jižní Korea. Tam se však uvažuje o zákazu nebo výrazné regulaci trhu s těmito nekrytými prostředky, stejně tak v Číně. A francouzské i německé úřady o tom uvažují rovněž.

Korejská opatření se projeví tak, že každý držitel virtuálních peněz by měl mít svůj vlastní bankovní účet a obchodování s digitálními penězi bude zakázáno lidem ve věku do 19 let. Anonymní bankovní účty totiž nahrávají praní špinavých peněz a zemi tak připravují o zdanitelné prostředky.
zlatá kryptoměna

Řada odborníků investice do virtuálních peněz nedoporučuje vzhledem k tomu, že nejsou ničím kryté, a vklady nejsou, a ani nemohou být pojištěny. Jejich hodnota neustále v závislosti na čase kolísá, ale i přesto se mnozí lidé odhodlají měnu alespoň těžit. K tomu je nutné vyzbrojit osobní počítač výkonným procesorem a grafickou kartou, nejlépe dvěma kartami, a že zájem o těžbu stoupá i v České republice, prokazují vyprodané sklady většiny e-shopů v sortimentu právě těchto hardwarových komponent. Přitom zrovna Česko nepatří mezi významné těžební lokality.
dva bitcoiny

Software pro monitoring kryptoměn

Pro uživatele chytrých telefonů jsou dokonce k dispozici speciální aplikace, které sledují vývoj kurzu virtuálních mincí. Jednou z nich je Cryptofolio #1od vývojáře Nicolase Mahe. Program podporuje sledování vývoje stavu zhruba tisícovky druhů digitální měny, tedy nejen těch nejznámějších Bitcoinů, Monera, a Etherea.

Program zvládá docela jednoduše a přehledně zobrazit aktuální stav objemu virtuálních peněz na trhu, ukazatel růstu v procentech v závislosti na čase atd. Můžete tu take nastavit vlastní portfolio a v notifikacích vás software budeinformovat o změnách v souvislosti se sledovaným typem měny. Program pracuje bez reklam, naprosto zdarma, a nevyžaduje žádnou registraci.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup